stäng av

Ingredienser

  • 10 Tunnbröd
  • 400 g Aioli
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 tsk Chiliflakes
  • 1 Salladslök, tunnskivad
  • 300 g Räkor, avrunna
  • 3 Avokado
  • 1 Kruka Koriander
  • msk Sesamfrö
  • 5 msk Olivolja
  • 3 Lime
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
1 röst

Räkor de lux

God som en pizza, lika fräsch som en sallad. Thinbread Pizza nordic style förenar de bästa av två världar. Här får lyxiga räkor samspela med sina smakkamrater aioli och avokado. Men de får också en modern asiatisk touch av koriander, svarta sesamfrön och lime.

Förslag på bröd

Ingredienser

  • 10 Tunnbröd
  • 400 g Aioli
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 tsk Chiliflakes
  • 1 Salladslök, tunnskivad
  • 300 g Räkor, avrunna
  • 3 Avokado
  • 1 Kruka Koriander
  • msk Sesamfrö
  • 5 msk Olivolja
  • 3 Lime
  • Salt och peppar

Gör så här

Aiolispread

  1. Lägg aioli och Philadelphiaost i en mixer och mixa slät och till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Förvara kallt tills den ska användas.

Tillagning

  1. Bred spreaden på tunnbrödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten.
  2. Fördela chiliflakes och salladslök över spreaden.
  3. Grädda i ugn tills den är klar. Speedoven pizzaprogram ca 1 min 40 sek Varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min.

Ingredienser efter ugn

  1. Ta ut thinbreadpizzan ur ugnen och lägg på en serveringsbräda.
  2. Toppa med räkor, avokado, korianderblad och sesamfrön, ringla sen på olivolja och avsluta med salt och peppar. Toppa med en klyfta lime.
  3. Servera hel eller skär i bitar innan servering.

Fler recept med