stäng av

Ingredienser

  • 10 Pitabröd Oval
  • 1200 g Pulles pease
  • Grönärtsröra:
  • 600 g frysta tinade gröna ärtor
  • 100 g pumpafrö
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal och eventuellt saft
  • Vitkålssallad
  • 500 g vitkål
  • 1 msk ättika 12%
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 25 g bladspenat
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm malen spiskummin
  • ½ tsk salt
1
2
3
4
5
2 röster

Pulled Pease Pita

0.37 kg CO2e/portion
13%

av rek. daglig klimatbudget

Ingredienser

  • 10 Pitabröd Oval
  • 1200 g Pulles pease
  • Grönärtsröra:
  • 600 g frysta tinade gröna ärtor
  • 100 g pumpafrö
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal och eventuellt saft
  • Vitkålssallad
  • 500 g vitkål
  • 1 msk ättika 12%
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 25 g bladspenat
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm malen spiskummin
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till grönärtsröran till bra konsistens.
  2. Gör sedan vitkålssalladen. Blanda ättika, socker och vatten. Finstrimla kålen och blanda med lagen. Vänd i bladen.
  3. Tillaga pulled pease enligt paketet.
  4. Dela på pitabröden. Fyll bröden med pulled pease, sallad och kålsallad.