stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 40 g färskost
  • 3 tsk florsocker
  • ½ krm kanel
  • ½ krm kardemumma
  • ½ liten morot, riven
  • 1 dl solsorfrön
  • 1 msk florsocker
  • Mangosmoothie 10 port
  • 4 dl apelsinjuice (helst färsk men utblandat koncentrat funkar också)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 5 dl (ca 340 g) fryst mango i bitar
  • 1 banan
  • 230 g (ca 3 dl) vita bönor
  • Ev lite citron eller lime
1
2
3
4
5
0 röster

Morotsdröm med Mangosmoothie

Recept skapat av Karoline Nordefors
0.05 kg CO2e/portion
2%

av rek. daglig klimatbudget

Den som gillar morotskaka kommer att älska de här smakerna av morot, kanel och färskost. Här serverad med en mangosmoothie

Förslag på bröd

Tunnbröd

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 40 g färskost
  • 3 tsk florsocker
  • ½ krm kanel
  • ½ krm kardemumma
  • ½ liten morot, riven
  • 1 dl solsorfrön
  • 1 msk florsocker
  • Mangosmoothie 10 port
  • 4 dl apelsinjuice (helst färsk men utblandat koncentrat funkar också)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 5 dl (ca 340 g) fryst mango i bitar
  • 1 banan
  • 230 g (ca 3 dl) vita bönor
  • Ev lite citron eller lime

Gör så här

  1. Blanda frön och socker i en stekpanna och rosta till sockret smälter. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  2. Blanda färskost, florsocker och kryddor. Bred jämt över brödet.
  3. Riv moroten fint och fördela över brödet.
  4. Strö över karamelliserade solrosfrön. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt.
  5. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  6. Mangosmoothie: Häll kokosmjölk och apelsinjuice i en mixerkanna. Lägg i mango, banan och bönor. Mixa slät, smaka av med ev lite citron och häll upp i små fina glas.

Fler recept med