stäng av

Ingredienser

  • 20 Fullkornskaka
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 100 g creme fraiche
  • 5-10 g pressad vitlök (1-2 vitlöksklyftor)
  • 100 g hyvlad blomkål
  • 50 g riven ost
  • 50 g färsk bladspenat
  • Dressing: olja, vinäger, timjan, salt och svartpeppar
1
2
3
4
5
4 röster

Mini Polarpizzor

0.21 kg CO2e/portion
8%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

Ingredienser

  • 20 Fullkornskaka
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • 100 g creme fraiche
  • 5-10 g pressad vitlök (1-2 vitlöksklyftor)
  • 100 g hyvlad blomkål
  • 50 g riven ost
  • 50 g färsk bladspenat
  • Dressing: olja, vinäger, timjan, salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på bleck och ringla över lite olja och salta. Rosta i 200 gradig ugn ca 10 minuter.
  2. Gör en dressing av vinäger, olja, timjan och lite salt och peppar.
  3. Blanda creme fraiche och vitlök. Smaksätt med salt.
  4. Lägg ut bröden på plåt med bakplåtspapper och bred på vitlökskrämen, strö över ost, lägg på rotfrukter och hyvlad blomkål.
  5. Baka i 225-gradig ugn ca 8-10 minuter. Vänd spenaten i dressingen och toppa pizzorna med spenat.