stäng av

Ingredienser

  • 10 Surdegstunnbröd
  • Picklad lök:
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlök
  • Potatis och ärtstomp:
  • 600 g potatis
  • 100 g gröna ärtor
  • eventuellt mjölk och smör
  • Tillbehör:
  • sallad
  • 10 kycklingkorvar eller annan god korv
  • curry gurkmajo (hackad smörgåsgurka blandat med majonäs och curry)
  • senap och ketchup
1
2
3
4
5
1 röst

Korvwrap med mos

0.59 kg CO2e/portion
22%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

Surdegstunnbröd

Ingredienser

  • 10 Surdegstunnbröd
  • Picklad lök:
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlök
  • Potatis och ärtstomp:
  • 600 g potatis
  • 100 g gröna ärtor
  • eventuellt mjölk och smör
  • Tillbehör:
  • sallad
  • 10 kycklingkorvar eller annan god korv
  • curry gurkmajo (hackad smörgåsgurka blandat med majonäs och curry)
  • senap och ketchup

Gör så här

  1. Börja med att pickla löken så får den stå och vila medan det andra förbereds. Blanda ättika, socker och vatten till sockret löst sig. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Låt helst stå någon timme innan servering.
  2. Dela potatisen i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Vänd i ärtor och häll av nästan allt vatten. Stompa och tillsätt ev mjölk och smör. Smaksätt med salt.
  3. Stek eller grilla korven och rulla in i bröden med picklad lök, sallad, curry gurkmajo, ketchup och senap.