stäng av

Ingredienser

  • 10 Tunnbröd
  • 125 g Rostad lök
  • 10 Kvistar Timjan
  • 1 msk Flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g Crème Fraiche, 32%
  • 18 g Äppelcidervinäger
  • 5 g Salt
  • 150 g Pancetta
  • Gula lökar, skivade
  • 5 Vitlöksklyftor, finskivade
  • 120 g Babyspenat
  • Olivolja
  • 5 msk Pecorino, grovriven (alt. Västerbottensost)
1
2
3
4
5
1 röst

Flammkuchen

Detta är vår tolkning av den riktiga Flatbread Pizza-klassikern – flammkuchen, som är ett enkelt men väl beprövat recept och uppskattat världen över. Spreaden är crème fraiche, det gröna är babyspenat och pricken över i är rostad lök och färsk timjan. De enkla smakerna matchar varandra till fulländning.

Förslag på bröd

Tunnbröd

Ingredienser

  • 10 Tunnbröd
  • 125 g Rostad lök
  • 10 Kvistar Timjan
  • 1 msk Flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g Crème Fraiche, 32%
  • 18 g Äppelcidervinäger
  • 5 g Salt
  • 150 g Pancetta
  • Gula lökar, skivade
  • 5 Vitlöksklyftor, finskivade
  • 120 g Babyspenat
  • Olivolja
  • 5 msk Pecorino, grovriven (alt. Västerbottensost)

Gör så här

Lök & timjankrisp

  1. Blanda, rostad lök, timjan, flingsalt och svartpeppar i en skål och förvara torrt.

Crème Fraiche-spread

  1. Rör ihop Crème Fraiche, äppelcidervinäger och salt i en bunke.
  2. Förvara kallt till dess den skall användas

Innan ugnen

  1. Bred spreaden på brödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten utan spread.
  2. Fördela Panchetta, gul lök och vitlöken över spreaden.
  3. Grädda i ugnen till dess den är klar. Speedoven pizzaprogram ca 1 min 40 sek. Varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min.

Efter ugnen

  1. Ta ut thinbreadpizzan ur ugnen och lägg på en serveringsbräda.
  2. Toppa med babyspenat och ringla på olja, strö över krisp och avsluta med Pecorino.
  3. Servera hel eller skär i bitar innan servering.

Fler recept med