stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 40 g färskost
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk florsocker
  • ½ liten banan, skalad och skivad
  • Iskaffe
  • 2 dl kallt kaffe eller motsvarande i kaffeisbitar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl iskall mellanmjölk
1
2
3
4
5
2 röster

Chocobanan med Iskaffe

Recept skapat av Karoline Nordefors
0.06 kg CO2e/portion
2%

av rek. daglig klimatbudget

En barnsligt god crepe som passar alla åldrar

Förslag på bröd

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 40 g färskost
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk florsocker
  • ½ liten banan, skalad och skivad
  • Iskaffe
  • 2 dl kallt kaffe eller motsvarande i kaffeisbitar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl iskall mellanmjölk

Gör så här

  1. Blanda färskost, kakao och florsocker. Bred jämt över brödet.
  2. Lägg på skivad banan.
  3. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt.
  4. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  5. Iskaffe: Blanda kaffet med vaniljsockret, kyl i kylskåp eller frys i iskubslåda. Blanda det kalla kaffet med mjölken, servera direkt.