stäng av

Ingredienser

  • 10 Tunnbröd
  • 600 g Crème Fraiche
  • 18 g Äppelcidervinäger
  • 5 g Salt
  • 1 Kilo körsbärstomater, halverade
  • 300 g Mozzarella, riven för hand
  • 1 Kruka basilika
  • 2 Citroner, zest
  • 5 msk Olivolja
  • Flingsalt
  • Peppar
1
2
3
4
5
3 röster

Caprese

Så enkel, så god och fräsch! Vår caprese har hämtat både smakerna och namnet från den kända italienska salladen som består av färsk mozzarella, färska tomater och färsk basilika. För att få en extra smaktwist har vi har tillfört lite citronzest. Några drag med svartpepparkvarnen och vi lovar att du har en hit!

Förslag på bröd

Ingredienser

  • 10 Tunnbröd
  • 600 g Crème Fraiche
  • 18 g Äppelcidervinäger
  • 5 g Salt
  • 1 Kilo körsbärstomater, halverade
  • 300 g Mozzarella, riven för hand
  • 1 Kruka basilika
  • 2 Citroner, zest
  • 5 msk Olivolja
  • Flingsalt
  • Peppar

Gör så här

Crème Fraiche-spread

  1. Rör ihop Crème Fraiche och äppelcidervinäger i en bunke. Smaka av med salt och vinäger.
  2. Förvara kallt tills den ska användas.

Tillagning

  1. Bred spreaden på brödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten utan spread.
  2. Fördela halverade tomaterna över spreaden.
  3. Grädda i ugn tills den är klar. Speedoven pizzaprogram ca 1 min 40 sek. Varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min.

Ingredienser efter ugn

  1. Ta ut thinbreadpizzan ur ugnen och lägg på en serveringsbräda.
  2. Toppa med mozzarella, basilikablad, citronzest och ringla sen på olivolja och avsluta med salt och peppar.
  3. Servera hel eller skär i bitar innan servering.

Fler recept med