stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd
  • 30 g färskost
  • 30 g mandelmassa
  • ½ krm kardemumma
  • ½ litet äpple, fint skivat
  • Blåbärssmoothie med spenat 10 port:
  • 300 g frysta jordgubbar eller andra bär
  • 150 g (ca 2,5 dl) frysta blåbär
  • 60 g (1 näve) färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 banan
  • 1 msk vispgrädde eller annat alternativ
  • 125 g vita bönor, kokta
1
2
3
4
5
5 röster

Äppelkärlek med Blåbärssmoothie

Recept skapat av Karoline Nordefors
0.05 kg CO2e/portion
2%

av rek. daglig klimatbudget

En ljuvlig smak av äpple, mandelmassa och kardemumma. Här serverad med en smoothie gjord på blåbär och spenat.

Förslag på bröd

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd
  • 30 g färskost
  • 30 g mandelmassa
  • ½ krm kardemumma
  • ½ litet äpple, fint skivat
  • Blåbärssmoothie med spenat 10 port:
  • 300 g frysta jordgubbar eller andra bär
  • 150 g (ca 2,5 dl) frysta blåbär
  • 60 g (1 näve) färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 banan
  • 1 msk vispgrädde eller annat alternativ
  • 125 g vita bönor, kokta

Gör så här

  1. Blanda färskost, mandelmassa och kardemumma. Bred jämt över brödet.
  2. Skiva äpplet fint och fördela över brödet.
  3. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt.
  4. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  5. Blåbärssmoothie: Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Servera i små fina glas.