stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 30 g färskost
  • 30 g mandelmassa
  • ½ krm kardemumma
  • ½ litet äpple, fint skivat
  • Blåbärssmoothie med spenat 10 port:
  • 300 g frysta jordgubbar eller andra bär
  • 150 g (ca 2,5 dl) frysta blåbär
  • 60 g (1 näve) färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 banan
  • 1 msk vispgrädde eller annat alternativ
  • 125 g vita bönor, kokta
1
2
3
4
5
0 röster

Äppelkärlek med Blåbärssmoothie

Recept skapat av Karoline Nordefors

En ljuvlig smak av äpple, mandelmassa och kardemumma. Här serverad med en smoothie gjord på blåbär och spenat.

Förslag på bröd

Tunnbröd

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 30 g färskost
  • 30 g mandelmassa
  • ½ krm kardemumma
  • ½ litet äpple, fint skivat
  • Blåbärssmoothie med spenat 10 port:
  • 300 g frysta jordgubbar eller andra bär
  • 150 g (ca 2,5 dl) frysta blåbär
  • 60 g (1 näve) färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 banan
  • 1 msk vispgrädde eller annat alternativ
  • 125 g vita bönor, kokta

Gör så här

  1. Blanda färskost, mandelmassa och kardemumma. Bred jämt över brödet.
  2. Skiva äpplet fint och fördela över brödet.
  3. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt.
  4. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  5. Blåbärssmoothie: Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Servera i små fina glas.

Fler recept med