stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • Dijon eller annan senap
  • 40 g riven ost
  • 50 g rökt skinka, tunna skivor eller hackad
  • Iskaffe
  • 2 dl kallt kaffe eller motsvarande i kaffeisbitar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl iskall mellanmjölk
1
2
3
4
5
0 röster

A la Monsieur med Iskaffe

Recept skapat av Karoline Nordefors
0.12 kg CO2e/portion
4%

av rek. daglig klimatbudget

Alla har väl ätit Croque Monsiur i sin ungdom. Här kommer den kända varma smörgåsen i ny tappning, serverad med iskaffe.

Förslag på bröd

Tunnbröd

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • Dijon eller annan senap
  • 40 g riven ost
  • 50 g rökt skinka, tunna skivor eller hackad
  • Iskaffe
  • 2 dl kallt kaffe eller motsvarande i kaffeisbitar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl iskall mellanmjölk

Gör så här

  1. Bred ett tunt lager med senap på brödet. Fördela den rivna osten och skinkan över.
  2. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  3. Skiva i fyra delar och servera.
  4. Iskaffe: Blanda det kalla kaffet (alt. kaffeisbitar) med vaniljsocker och iskall mellanmjölk. Servera direkt.