Varm smörgåstårta 2.0
En ljuvligt god och enkel smörgåstårta med svamp, sparris och bacon.

Förslag på bröd
Polarkaka
Ingredienser
- 2 Polarkaka
- 1 paket bacon
- 6 st gröna sparrisar
- 150 g färska champinjoner
- ½ purjolök
- 2½ dl créme fraiche
- 1 stor tomat
- ½ dl strimlade soltorkade tomater
- 50 g riven lagrad ost
- olja eller smör till stekning
- salt och peppar
- till dekoration: färsk timjan
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek bacon krispigt och låt torka på papper.
- Koka upp vatten och koka sparrisarna ca 3 min och häll sedan av vattnet.
- Dela svamparna i mindre bitar och strimla purjolöken. Stek svamp och purjolök i lite olja eller smör och blanda svampröran med crème fraiche, röran behöver inte värmas igen. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva den färska tomaten och strimla de soltorkade tomaterna.
- Bred ut svampblandningen på brödskivorna, lägg på tomatskivor och strimlor av de soltorkade tomaterna, toppa med riven ost.
- Grädda bröden i ugnen ca 10 min eller till osten fått färg och smält ut.
- Toppa de varma bröden med bacon och sparris, lägg ena brödskivan ovanpå den andra och toppa gärna det översta brödet med färsk timjan eller någon annan god färsk ört. Servera direkt.