Skagen-smörgåstårta
Skagenröra är en riktig favorit hos många. Istället för att lägga röran på en bit bröd, har vi istället gjort en hel skagen-smörgåstårta!

Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 2 Jubileumskaka
- 1½ kg räkor med skal (både till fyllning och garnering)
- 3 hårdkokta ägg
- 1½ dl majonnäs (både till fyllning och topping)
- 3 dl creme fraiche (både till fyllning och topping)
- 2 tsk riven pepparrot
- 1 citron
- 1 dl hackad dill + hela dillkvistar till garnering
- svartpeppar
- 100 g löjrom (alt. stenbitsrom eller tångcaviar)
- rädisor
- gräslök
Gör så här
Fyllning
- Börja med att skala och hacka 1 kg av räkorna samt äggen.
- Rör ihop 1 dl majonäs och 1 dl creme fraiche, blanda i pepparroten, en tesked riven citronzest och den hackade dillen.
- Vänd ned räkorna och äggen i röran. Smaka av med salt och peppar.
Montering
- Lägg ut två bröd på ett serveringsfat
- Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
- Blanda 2 dl creme fraice och 1/2 dl majonäs och bred på toppen.
- Garnera med skalade räkor, löjrom, äggklyftor, skivade rädisor, hackad gräslök och kvistar av dill. Pressa över några droppar citronsaft.