stäng av

Ingredienser

  • 2 Jubileumskaka
  • kg räkor med skal (både till fyllning och garnering)
  • 3 hårdkokta ägg
  • dl majonnäs (både till fyllning och topping)
  • 3 dl creme fraiche (både till fyllning och topping)
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 citron
  • 1 dl hackad dill + hela dillkvistar till garnering
  • svartpeppar
  • 100 g löjrom (alt. stenbitsrom eller tångcaviar)
  • rädisor
  • gräslök
1
2
3
4
5
1 röst

Skagen-smörgåstårta

Skagenröra är en riktig favorit hos många. Istället för att lägga röran på en bit bröd, har vi istället gjort en hel skagen-smörgåstårta!

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 2 Jubileumskaka
  • kg räkor med skal (både till fyllning och garnering)
  • 3 hårdkokta ägg
  • dl majonnäs (både till fyllning och topping)
  • 3 dl creme fraiche (både till fyllning och topping)
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 citron
  • 1 dl hackad dill + hela dillkvistar till garnering
  • svartpeppar
  • 100 g löjrom (alt. stenbitsrom eller tångcaviar)
  • rädisor
  • gräslök

Gör så här

Fyllning

  1. Börja med att skala och hacka 1 kg av räkorna samt äggen.
  2. Rör ihop 1 dl majonäs och 1 dl creme fraiche, blanda i pepparroten, en tesked riven citronzest och den hackade dillen.
  3. Vänd ned räkorna och äggen i röran. Smaka av med salt och peppar.

Montering

  1. Lägg ut två bröd på ett serveringsfat
  2. Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
  3. Blanda 2 dl creme fraice och 1/2 dl majonäs och bred på toppen.
  4. Garnera med skalade räkor, löjrom, äggklyftor, skivade rädisor, hackad gräslök och kvistar av dill. Pressa över några droppar citronsaft.