stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Jubileumskaka
  • 2 avokado
  • 1 liten rödlök
  • dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g kallrökt lax
  • 2 msk dill
  • tsk riven pepparrot på burk
  • salt
  • peppar
  • ½ kruksallat
  • 200 g handskalade räkor
  • 4 ägg
  • rädisor
  • gräslök
1
2
3
4
5
0 röster

Halvmånetårta med ägg, räkor och lax

Receptbidrag från Linnea Johansson.

Ingredienser

  • 1 paket Jubileumskaka
  • 2 avokado
  • 1 liten rödlök
  • dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g kallrökt lax
  • 2 msk dill
  • tsk riven pepparrot på burk
  • salt
  • peppar
  • ½ kruksallat
  • 200 g handskalade räkor
  • 4 ägg
  • rädisor
  • gräslök

Gör så här

  1. Avokadoröra: Finhacka rödlöken. Mosa ihop avokadon med en gaffel och blanda med 3 msk creme fraich, citronsaft och rödlöken. Smaka av med salt och peppar.
  2. Laxröra: Finhacka 75 g lax och blanda ihop med 2 dl creme fraich, dill och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka äggen i ca 8 minuter och låt svalna. Lägg en skiva med bröd på en bricka eller fat. Lägg på hälften av laxröran och smeta ut till kanterna. Lägg på en till brödskiva och smeta ut hälften av avokadoröran.
  4. Lägg på nästa skiva bröd och resten av laxröran, sedan bröd igen och resten av avokadoröran högst upp. Lägg salladsblad ovanpå röran med den krusiga kanten utåt. Häll av räkorna ordentligt och lägg i en hög på tårtan. Vik ihop skivor av 75 gram kallrökt lax och lägg i en halvring runt räkorna. Skiva sedan äggen med en äggskärare och lägg i en halvcirkel runt laxen. Dekorera med rädisor och gräslök.

Fler recept med