stäng av

Ingredienser

  • 1 förpackning Polarkaka
  • 500 g kycklingfilé
  • 150 g skivad pepparsalami
  • ½ burk röd pesto
  • 5 dl creme fraiche
  • msk majonnäs
  • 1 liten burk goda svarta oliver
  • 1 burk minimozzarella
  • ½ röd spetspaprika i tunna skivor
  • 1 ask ärtskott
  • 1 ask gula körsbärstomater, delade i kvartar
  • 1 rödlök
  • 150 g ruccola
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver
1
2
3
4
5
0 röster

Familjens favorit

Receptbidrag från Petra Boman.

Ingredienser

  • 1 förpackning Polarkaka
  • 500 g kycklingfilé
  • 150 g skivad pepparsalami
  • ½ burk röd pesto
  • 5 dl creme fraiche
  • msk majonnäs
  • 1 liten burk goda svarta oliver
  • 1 burk minimozzarella
  • ½ röd spetspaprika i tunna skivor
  • 1 ask ärtskott
  • 1 ask gula körsbärstomater, delade i kvartar
  • 1 rödlök
  • 150 g ruccola
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver

Gör så här

  1. Dag 1: Stek kycklingfiléerna i olja och krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Låt svalna och skär i små tärningar.
  2. Blanda creme fraiche med peston och majonnäsen. Ta ca 1,5 dl av röran och spara den till strykningen av tårtan. Övriga röran blandas med kycklingtärningarna.
  3. Ta två halvor Polarkaka och lägg som en cirkel på ett fat eller bricka. Bred ut hälften av kycklingröran på brödet och lägg på ett nytt lager Polarkaka. Bred på resterande kycklingröra och lägg sista Polarkakan uppe på.
  4. Stryk bottnarna uppe på och runtom med den sparade röran. Dra en plastkasse utanpå och låt stå svalt över natten.
  5. Dag 2: Strössla ruccola uppe på tårtan. Garnera med resterande ingredienser efter tycke och smak. Stående ärtskott runt kanten blir fint. Servera med ett gott vin eller ett glas öl.

Fler recept med