stäng av

Ingredienser

  • 1 paket bredbar leverpastej
  • msk bostongurka
  • dl majonnäs
  • 1 paket extra rökt skinka, helst rökt ren, men går bra med vilken rökt skinka som helst
  • ½ rödlök
  • msk riven pepparrot
  • 200 g creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1 paket Polarkaka
  • 2 dl vispgrädde
1
2
3
4
5
0 röster

Dundertårtan

Receptbidrag från Marie-Louise Alm.

Ingredienser

  • 1 paket bredbar leverpastej
  • msk bostongurka
  • dl majonnäs
  • 1 paket extra rökt skinka, helst rökt ren, men går bra med vilken rökt skinka som helst
  • ½ rödlök
  • msk riven pepparrot
  • 200 g creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1 paket Polarkaka
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Fyllning 1: Blanda leverpastej, bostongurka och 1 msk majonnäs. Ställ i kylen.
  2. Fyllning 2: Blanda den rökta och hackade skinkan, hackad rödlök, pepparrot, creme fraiche och 1 dl majonnäs. Salta och peppra. Ställ i kylen.
  3. Gör gärna rörorna två dagar innan du ska äta tårtan, så du vet att smakerna är bra.
  4. Dag 2: Smaka båda rörorna, krydda upp dem om du känner att det behövs. Är smaken bra, tar du fram Polarkaka och lägger upp botten på en bricka. Bred på första fyllningen, på med mer bröd, lägg på den andra fyllningen. Toppa sedan med ytterligare skivor med Polarkaka.
  5. Vispa 2 dl vispgrädde rätt så hårt. Ta 1 dl majonnäs och vänd försiktigt in den i grädden så den inte blir lös. Bred på toppingen på smörgåstårtan, plasta och ställ in i kylen.
  6. Dag 3: Dekorera med vad du vill. Kanske en finare sallad till kanterna, snurra skinka och ost, gör något fint av tomater och gurka. Toppa gärna med vindruvor.
  7. För att få fyrkantig form på tårtan så vänder du bara på skivorna och ha böjen mot varandra och fyll i tomrummen med ytterligare Polarkaka.

Fler recept med