2024-06-23

Resultaten av Framtidsreceptets första omgång

Den 30 maj visade Polarbröd och det globala innovationsnätverket MTF Labs upp resultaten av den första omgången av Framtidsreceptet. Över 120 lösningar skickades in på årets hållbarhetsutmaning ”En mer hållbar måltid”. Av dessa valdes fem idéer ut som på olika sätt inspirerar till framtidens regenerativa matsystem.

Office Farms, A Flavourful Journey, Ocean in a Box, ReJar och The Local Food Swap – det är namnen på de fem prototyper som presenterades på Polarbröds och MTF Labs evenemang i Stockholm den 30 maj. I publiken fanns företag, investerare och organisationer med intresse för framtidens mat. På plats var även personerna bakom idéerna.

– Det är första gången vi samarbetar med innovatörer för att ta fram lösningar på framtidens matsystem. Det är så fascinerande hur olika perspektiv skapar nya idéer. Syftet med Framtidsreceptet är att vi ska låta oss inspireras och hitta sätt att jobba ihop för ett mer regenerativt matsystem, säger Karin Bodin, Polarbrödsgruppens koncern-vd.

Under våren har de utvalda idéerna utvecklats till prototyper tillsammans med personerna bakom idéerna. Under evenemanget presenterades samtliga prototyper där personerna bakom idéerna bjöds upp på scen.

– Under hela våren har vi haft ett tight samarbete med personerna bakom idéerna när vi har tagit fram dessa prototyper. De har alla visat upp ett otroligt engagemang. Och vi hoppas nu att fler ska få upp ögonen för dessa innovationer och känna sig inspirerade att ta nästa steg mot ett mer hållbart matsystem, säger Andrew Dubber, Director för MTF Labs.

Via denna länk hittas mer information om prototyperna och personerna bakom idéerna, inklusive bildmaterial.