2021-12-14

Bella i klass 4B på Parkskolan i Älvsbyn har en av de bästa idéerna för det nya Polarbageriet

I augusti bjöd vi in alla älvsbybor till att ta chansen att påverka utformningen av nya Polarbageriet i tävlingen ”Framtidens bageri”. Under hösten har boende och skolelever i Älvsbyn samt medarbetare bidragit med massor av kreativa idéer för det nya bageriet. Bella som går i fjärdeklass på Parkskolan är en av de som bidrog med ett vinnande förslag – och får därför en årsförbrukning av vårt Polarbröd.

I tävlingen fick våra kära älvsbybor skicka in sina bästa idéer kring det nya Polarbageriet och tävla i två kategorier – ”Utsmyckning” samt ”Nytänkande & Hållbart”. För varje kategori utsåg en jury tre vinnare – en älvsbybo, en skolelev och en medarbetare.

Nu står det alltså klart att de två vinnande skoleleverna är; Bella Isaksson i klass 4B på Parkskolan i Älvsbyn i kategorin ”Utsmyckning” samt Emma Antonssen som går ekonomi- och juridikprogrammet på Älvsbyns gymnasium, i kategorin ”Nytänkande & Hållbart”. Bland älvsbyborna var de vinnande bidragen från Rikard Granström och Monica Gustafsson.

Det har varit fantastiskt att se de många kreativa bidrag som våra älvsbybor skickat in till oss på Polarbröd, där bland annat Bellas idé om den stora väggmålningen och Emmas förslag om ett korvbröd stod ut och inspirerade juryn särskilt mycket. Något roligt, som juryn inte alls var medvetna om när de valde vinnarna, var att Bella även råkar vara den som föreslog att vi borde anordna en tävling från första början.

– Jag var supertaggad med tävlingen i början och tyckte att jag hade ett bra tävlingsbidrag. Men sedan trodde jag inte att jag skulle vinna säger Bella, skolelev i klass 4B på Parkskolan i Älvsbyn och vinnare i kategorin ”Utsmyckning”.

Skoleleverna Bella och Emma samt älvsbyborna Monica och Rikard tar alla hem en vinst i form av årsförbrukning av Polarbröd för hela familjen. Vår målsättning med tävlingen är att realisera några av de vinnande idéerna i tävlingen under kommande år.

De vinnande bidragen:

Kategori Skolelev
Vinnare ”Utsmyckning”
Bella Isaksson i klass 4B, Parkskolan i Älvsbyn.
Idé: ”En stor väggmålning på utsidan av bageriet. Företagsloggan tillsammans med en samisk bakgrundsmålning likt Akktas vattenkraftverk i Jokkmok.”

Vinnare ”Nytänkande & Hållbart”
Emma Antonssen går ekonomi- och juridikprogrammet på Älvsbyns gymnasium.
Idé: ”I framtidens bageri hade jag velat se ett korvbröd. Ett korvbröd med en god smak och bra konsistens. Som skulle passa perfekt att ta med sig när man ska ut på tur eller när man ska bara vara hemma och äta korv. Då är brödet en viktig del!”

Kategori Älvsbybo
Vinnare ”Utsmyckning”
Monica Gustafsson
Idé: ”Skulle gärna se att fasaden pryds av renar i plåtutstans som ligger utanpå den vanliga fasaden så man kan ha belysning bakom. Belysningen ska skifta i norrskenets färger.”

Vinnare ”Nytänkande & Hållbart”
Rikard Granström
Idé: ”Tänker mig en pixeltavla utformad som Polarbröds logotyp där pixlarna består av solceller. Alternativt så kan man göra en canvas av solceller, där Polarbröds logotype är integrerad. Denna eller dessa konstverk kan placeras på fasad eller/och på taket av fabriken. Tänker att med en sådan funktionell konst-utsmyckning så kan man göra anspråk på nya sätt att beskriva produkten: Gräddad i Polar-sol, gräddad i solugnen i Älvsbyn eller gräddad i arktiskt solsken.”