stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • ½ dl små tapiokapärlor
  • 1 dl rödbetsjuice
  • 1 ekologisk citron
  • 200 g naturell färskost
  • 2 msk pesto
  • 1 morot, strimlad
  • 3 gröna sparrisar, strimlade
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 kvistar färsk dill
  • salt
1
2
3
4
5
3 röster

Midsommarstubbar med rödbetsrom

Vi har använt tapiokapärlor färgade med rödbetsjuice som dekoration istället för rom. Tapiokapärlor finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller orientaliska butiker och är t ex en bra vegetarisk ersättning för rom, men såklart går det väldigt bra att använda vanlig fiskrom istället. Då skippar man smaksättningen med rödbetsjuice och citronjuice och dekorerar med rommen som den är. Räcker till ca. 12 stycken stubbar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • ½ dl små tapiokapärlor
  • 1 dl rödbetsjuice
  • 1 ekologisk citron
  • 200 g naturell färskost
  • 2 msk pesto
  • 1 morot, strimlad
  • 3 gröna sparrisar, strimlade
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 kvistar färsk dill
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten, rör ner tapiokapärlorna och låt dem sjuda cirka 20 minuter. De ska vara nästan genomskinliga. Häll av vattnet, häll ner tapiokapärlorna i en skål kallt vatten så kokningen avstannar.
  2. Sila av vattnet och smaksätt tapioka med rödbetsjuice, 1 msk pressad citron och salt.
  3. Blanda färskost och pesto. Bred blandningen på 2 brödskivor. Lägg ihop dessa med kortändarna lite omlott så du får en enda lång brödskiva.
  4. Lägg på grönsaksstrimlor och rulla ihop. Skär i 6-7 bitar. Gör likadant med resterande brödskivor.
  5. Toppa med rödbetsrom, riven pepparrot, rivet citronskal och färska dillkvistar.