Nyhet! Sund & God Vete.

Nu får vårt omtyckta bröd Sund & God Råg smarrigt sällskap i hyllan! Med låg sockerhalt och luftigt vete är vår nyhet Sund & God Vete lika vuxet sund som barnsligt god. Den är dessutom nyckelhålsmärkt, helt fri från konserveringsmedel, bakad på vår egna vindkraft och varsamt förpackad i fossilfri påse. Precis lika sund som god, med andra ord.

 

Vill du testa och se om den blir nya familjefavoriten hos er? Spela vårt spel Mackman här nedanför så har du chans att vinna brödcheckar direkt i mobilen som du kan lösa in mot en förpackning Sund & God Vete i din närmsta butik. Lycka till och hoppas det smakar!

Potatis & pestosmörgås. Bred en skiva Sund & God med hasselnötspesto. Skiva sedan en kall, kokt potatis och lägg ovanpå. Salta och peppra efter smak, och toppa med rivna morötter. Recept till hasselnötspesto hittar du här.

Äggmacka med sting. Bred en skiva Sund & God med färskost eller smör. Lägg på en nypa ruccola, och ett stekt ägg. Stänk på tabasco efter tycke och smak. Lägg till avokado och skivade tomater, om du vill ha en ännu matigare smörgås. Salta och peppra – sen är det bara att äta upp!

Nyckelhålsmärkt

Sund och God är nyckelhålsmärkt, en oberoende märkning som Livsmedelsverket beskriver såhär:

“Nyckelhålet visar vilken mat du mår bra av och är kanske det allra enklaste kostrådet du kan få. Väljer du mat med Nyckelhålet får du i dig mindre socker och salt, mer fullkorn och fibrer och nyttigare eller mindre fett. Ett sunt alternativ som håller i längden!”

Läs mer om Nyckelhålet

Med smak av surdeg

Bakning med surdeg är ett mycket gammalt hantverk som utförs både för att få bröd att jäsa, och för att ge brödet en särskild smakkaraktär. Vi har valt att tillverka vår surdeg med just fullkornsrågmjöl, eftersom rågmjölet också ger surdegen en mer rustik smak än en surdeg av vetemjöl.

Läs mer om surdeg