stäng av

Ingredienser

  • 2 Havretrippel
  • 150 g Kycklingfilé
  • 150 g Champinjoner
  • ½ Burk crème fraiche
  • 1 Vitlöksklyfta, riven
  • 120 g Blåmögelost
  • Salt och peppar
  • 2 dl Riven ost
  • 3 tsk Pesto
  • Finhackad basilika
1
2
3
4
5
5 röster

Vit pizza med kyckling och svamp

Förslag på bröd

Havretrippel

Ingredienser

  • 2 Havretrippel
  • 150 g Kycklingfilé
  • 150 g Champinjoner
  • ½ Burk crème fraiche
  • 1 Vitlöksklyfta, riven
  • 120 g Blåmögelost
  • Salt och peppar
  • 2 dl Riven ost
  • 3 tsk Pesto
  • Finhackad basilika

Gör så här

  1. Grilla eller stek kycklingfilén tills den är genomstekt, dela i skivor.
  2. Skiva svampen och grilla eller stek hastigt.
  3. Blanda crème fraiche med riven vitlök, smulad blåmögelsost, salt och peppar. Fördela över brödet och strö över riven ost.
  4. Fördela kyckling och svamp ovanpå pizzan.
  5. Grilla i indirekt värme under lock, ca 5 minuter eller tills osten smält. Har du pizzasten använd gärna den, isåfall ska den vara uppvärmd i förväg och då slipper du vara så noga med att det blir för varmt underifrån. Droppa pesto över pizzan vid servering och strö finhackad basilika ovanpå.