Vit pizza med kyckling och svamp

Förslag på bröd
Havretrippel
Ingredienser
- 2 Havretrippel
- 150 g Kycklingfilé
- 150 g Champinjoner
- ½ Burk crème fraiche
- 1 Vitlöksklyfta, riven
- 120 g Blåmögelost
- Salt och peppar
- 2 dl Riven ost
- 3 tsk Pesto
- Finhackad basilika
Gör så här
- Grilla eller stek kycklingfilén tills den är genomstekt, dela i skivor.
- Skiva svampen och grilla eller stek hastigt.
- Blanda crème fraiche med riven vitlök, smulad blåmögelsost, salt och peppar. Fördela över brödet och strö över riven ost.
- Fördela kyckling och svamp ovanpå pizzan.
- Grilla i indirekt värme under lock, ca 5 minuter eller tills osten smält. Har du pizzasten använd gärna den, isåfall ska den vara uppvärmd i förväg och då slipper du vara så noga med att det blir för varmt underifrån. Droppa pesto över pizzan vid servering och strö finhackad basilika ovanpå.