Tillbaka

Vit pizza med kyckling och svamp


Grilla eller stek kycklingfilén tills den är genomstekt, dela i skivor. Skiva svampen och grilla eller stek hastigt. Blanda crème fraiche med riven vitlök, smulad blåmögelsost, salt och peppar. Fördela över brödet och strö över riven ost. Fördela kyckling och svamp ovanpå pizzan. Grilla i indirekt värme under lock, ca 5 minuter eller tills osten smält. Har du pizzasten använd gärna den, isåfall ska den vara uppvärmd i förväg och då slipper du vara så noga med att det blir för varmt underifrån. Droppa pesto över pizzan vid servering och strö finhackad basilika ovanpå.

Ingredienser

2-4 portioner

2 halvmånar Polarbröd Havretrippel (blir en hel rund pizza)
150 g kycklingfilé
150 g champinjoner
1/2 burk crème fraiche
1 vitlöksklyfta, riven
120 g blåmögelost
salt och peppar
2 dl riven ost
3 tsk pesto
finhackad basilika