stäng av

Ingredienser

  • 8 Surdegskaka Vete
  • Fetaoströra:
  • 2 msk citronzest
  • 250 g fetaost
  • salt & peppar
  • Potatis:
  • 1 stor sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 nypa chilipulver
  • Sallad:
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • ½ citron
  • salt & peppar
  • ev. lite färsk mynta
1
2
3
4
5
2 röster

Surdegspizza med sötpotatis och feta

Pizza med massor av härliga smaker som är enkel att göra – toppa med en bit lufttorkad skinka för extra lyx! Fungerar med vanlig potatis i stället för sötpotatis. Perfekt storlek att servera på buffé.

Förslag på bröd

Surdegskaka Vete

Ingredienser

  • 8 Surdegskaka Vete
  • Fetaoströra:
  • 2 msk citronzest
  • 250 g fetaost
  • salt & peppar
  • Potatis:
  • 1 stor sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 nypa chilipulver
  • Sallad:
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • ½ citron
  • salt & peppar
  • ev. lite färsk mynta

Gör så här

  1. Börja med att starta ugnen, sätt på 200 grader.

Fetaoströra

  1. Börja med att mosa fetaosten med en gaffel i en skål.
  2. Tillsätt Crème Fraiche och citronzest och rör om, smaksätt med salt och peppar.

Potatis

  1. Skrubba potatisen och skölj ordentligt, hyvla eller skär tunna skivor och lägg sedan i en skål.
  2. Krydda potatisen med torkad rosmarin, oregano och chili och lite olivolja.

Montering

  1. Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred ut fetaoströran på bröden och lägg sedan på den skivade potatisen.
  3. Toppa med lite salt och ringla lite extra olivolja på och grädda i ugnen i ca 20 min.

Gurksallad

  1. Lägg gurkan i kallt vatten i ca 10 min, för att få den lite extra krispig.
  2. Skiva löken tunt och lägg i en bunke.
  3. Skär sedan ner gurkan i bitar, blanda med löken.
  4. Pressa över citron, salta och peppra. Tillsätt eventuell mynta om du gillar det.
  5. Blanda ordentligt och servera till pizzan.