Surdegspizza med sötpotatis och feta
Pizza med massor av härliga smaker som är enkel att göra – toppa med en bit lufttorkad skinka för extra lyx! Fungerar med vanlig potatis i stället för sötpotatis. Perfekt storlek att servera på buffé.

Förslag på bröd
Surdegskaka Vete
Ingredienser
- 8 Surdegskaka Vete
- Fetaoströra:
- 2 msk citronzest
- 250 g fetaost
- salt & peppar
- Potatis:
- 1 stor sötpotatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk oregano
- 1 tsk rosmarin
- 1 nypa chilipulver
- Sallad:
- 1 gurka
- 1 rödlök
- ½ citron
- salt & peppar
- ev. lite färsk mynta
Gör så här
- Börja med att starta ugnen, sätt på 200 grader.
Fetaoströra
- Börja med att mosa fetaosten med en gaffel i en skål.
- Tillsätt Crème Fraiche och citronzest och rör om, smaksätt med salt och peppar.
Potatis
- Skrubba potatisen och skölj ordentligt, hyvla eller skär tunna skivor och lägg sedan i en skål.
- Krydda potatisen med torkad rosmarin, oregano och chili och lite olivolja.
Montering
- Lägg ut bröden på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred ut fetaoströran på bröden och lägg sedan på den skivade potatisen.
- Toppa med lite salt och ringla lite extra olivolja på och grädda i ugnen i ca 20 min.
Gurksallad
- Lägg gurkan i kallt vatten i ca 10 min, för att få den lite extra krispig.
- Skiva löken tunt och lägg i en bunke.
- Skär sedan ner gurkan i bitar, blanda med löken.
- Pressa över citron, salta och peppra. Tillsätt eventuell mynta om du gillar det.
- Blanda ordentligt och servera till pizzan.