stäng av

Ingredienser

  • 8 Surdegskaka Vete
  • 2 askar med körsbärstomater ca 400g
  • 3 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 1 kruka basilika
  • 4 burrata
  • Att steka brödet i:
  • olivolja
  • 1 nypa havssalt
  • några kvistar rosmarin
1
2
3
4
5
0 röster

Surdegsmacka med ugnsrostade tomater och burrata

Härlig macka med smaker från medelhavet.
Passar utmärkt att servera på en buffé, skär då ner bröden i mindre bitar, lägg tomater och burrata på ett serveringsfat och servera tillsammans.

Förslag på bröd

Surdegskaka Vete

Ingredienser

  • 8 Surdegskaka Vete
  • 2 askar med körsbärstomater ca 400g
  • 3 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 1 kruka basilika
  • 4 burrata
  • Att steka brödet i:
  • olivolja
  • 1 nypa havssalt
  • några kvistar rosmarin

Gör så här

Ugnsrostade tomater

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skölj tomaterna och lägg i en form, ringla över olivolja, salt och peppar.
  3. Rosta dem sedan i ca 20 min i ugnen.

Montering

  1. Stek bröden medan tomaterna rostas.
  2. Ringla olivolja i en stekpanna, lägg ner lite rosmarin i pannan och vänd runt lite för att smaksätta oljan.
  3. Stek bröden i oljan tills de får en gyllene färg och en krispig yta. Strö sedan lite flingsalt på bröden.
  4. Lägg upp två bröd per tallrik, toppa med ugnsrostade tomater och en halv burrata.
  5. Ringla över olivolja och toppa med lite färsk basilika.