Surdegsmacka med ugnsrostade tomater och burrata
Härlig macka med smaker från medelhavet.
Passar utmärkt att servera på en buffé, skär då ner bröden i mindre bitar, lägg tomater och burrata på ett serveringsfat och servera tillsammans.

Förslag på bröd
Surdegskaka Vete
Ingredienser
- 8 Surdegskaka Vete
- 2 askar med körsbärstomater ca 400g
- 3 msk olivolja
- salt & peppar
- 1 kruka basilika
- 4 burrata
- Att steka brödet i:
- olivolja
- 1 nypa havssalt
- några kvistar rosmarin
Gör så här
Ugnsrostade tomater
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj tomaterna och lägg i en form, ringla över olivolja, salt och peppar.
- Rosta dem sedan i ca 20 min i ugnen.
Montering
- Stek bröden medan tomaterna rostas.
- Ringla olivolja i en stekpanna, lägg ner lite rosmarin i pannan och vänd runt lite för att smaksätta oljan.
- Stek bröden i oljan tills de får en gyllene färg och en krispig yta. Strö sedan lite flingsalt på bröden.
- Lägg upp två bröd per tallrik, toppa med ugnsrostade tomater och en halv burrata.
- Ringla över olivolja och toppa med lite färsk basilika.