stäng av

Ingredienser

  • 8 Surdegskaka Vete
  • 4 ägg
  • 1 dl ättika
  • 1 dl vatten
  • 20 gröna sparrisar
  • 8 skivor kallrökt lax
  • salt & peppar
  • smör
  • 1 kruka krispsallad
1
2
3
4
5
0 röster

Surdegsmacka med rökt lax, sparris och pocherat ägg

En maffig och matig macka med mycket topping, som ett härligt smörrebröd. Passar utmärkt till brunch eller lunch. Kom ihåg att det är viktigt att använda färska ägg när du pocherar.

Förslag på bröd

Surdegskaka Vete

Ingredienser

  • 8 Surdegskaka Vete
  • 4 ägg
  • 1 dl ättika
  • 1 dl vatten
  • 20 gröna sparrisar
  • 8 skivor kallrökt lax
  • salt & peppar
  • smör
  • 1 kruka krispsallad

Gör så här

Pocherade ägg

  1. Häll vatten och ättiksprit i en skål, knäck sedan ned äggen, knäck dem med ca 30 sek mellanrum. Låt sedan stå i ca 5 min.
  2. Koka upp vatten, tillsatt salt och sänk sedan värmen till låg. Stjälp ned äggen försiktigt och sjud i ca 3 min. Ta upp med en hålslev.

Sparris

  1. Skär bort den nedre delen av sparrisen och skölj av dem.
  2. Stek sparrisen i olivolja ca 5 min, vänd runt så de bli jämnt stekta.
  3. Smaksätt med salt och peppar.

Montering

  1. Bred lite smör på brödet, lägg på sallad, sparris, lax och ägg.
  2. Toppas med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Servera och ät direkt medan sparrisen och äggen är varma.