stäng av

Ingredienser

  • 4 Surdegskaka Vete
  • 400 g blandad svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 100 g färskost
  • 2 msk persilja
  • parmesanost
1
2
3
4
5
1 röst

Surdegsmacka med svamp och färskost

Förslag på bröd

Surdegskaka Vete

Ingredienser

  • 4 Surdegskaka Vete
  • 400 g blandad svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 100 g färskost
  • 2 msk persilja
  • parmesanost

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Skala och hacka vitlöken.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och tillsätt smör, rosmarin och vitlök och rör om.
  3. Stek svampen på hög värme tills den har fått fin färg. Salta och peppra.
  4. Hacka persiljan grovt och blanda med färskosten, smaka av med salt och peppar.
  5. Bred färskosten på bröden och fördela svampen.
  6. Toppa med hyvlad parmesan och servera.