Surdegs-churros med kanelsocker
Helt oemotståndliga och enkla att göra, perfekt till fredagsmyset.

Förslag på bröd
Surdegskaka Vete
Ingredienser
- 6 Surdegskaka Vete
- 10 dl frityrolja (eller annan neural olja)
- 1½ dl socker
- 2 msk mald kanel
- Till servering:
- 200 g mörk choklad
Gör så här
- Värm frityroljan i stekpanna eller en vid kastrull till ca 150 grader
- Häll upp socker och kanel på ett fat och blanda.
- Hacka chokladen grovt och smält i ett vattenbad.
- Skär brödet i ca 1,5 cm breda pinnar, fritera brödpinnarna ca 30 sek på varje sida, tills de fått en krispig yta.
- Lägg de friterade bröden på ett hushållspapper för att rinna av lite, vänd sedan brödpinnarna i blandningen så de täcks.
- Lägg upp på ett fat, ringla över den smälta chokladen. Servera genast.
Tips!
- Gott att servera med hjortronsylt.