stäng av

Ingredienser

  • 6 Surdegskaka Vete
  • 10 dl frityrolja (eller annan neural olja)
  • dl socker
  • 2 msk mald kanel
  • Till servering:
  • 200 g mörk choklad
1
2
3
4
5
6 röster

Surdegs-churros med kanelsocker

Helt oemotståndliga och enkla att göra, perfekt till fredagsmyset.

Förslag på bröd

Surdegskaka Vete

Ingredienser

  • 6 Surdegskaka Vete
  • 10 dl frityrolja (eller annan neural olja)
  • dl socker
  • 2 msk mald kanel
  • Till servering:
  • 200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Värm frityroljan i stekpanna eller en vid kastrull till ca 150 grader
  2. Häll upp socker och kanel på ett fat och blanda.
  3. Hacka chokladen grovt och smält i ett vattenbad.
  4. Skär brödet i ca 1,5 cm breda pinnar, fritera brödpinnarna ca 30 sek på varje sida, tills de fått en krispig yta.
  5. Lägg de friterade bröden på ett hushållspapper för att rinna av lite, vänd sedan brödpinnarna i blandningen så de täcks.
  6. Lägg upp på ett fat, ringla över den smälta chokladen. Servera genast.

Tips!

  1. Gott att servera med hjortronsylt.