stäng av

Ingredienser

  • 4 halvmånar Havretrippel
  • Ugnsbakade tomater:
  • 600 g små körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • Fyllning:
  • 600 g grekisk yoghurt
  • 5 dl crème fraiche
  • 600 g fetaost
  • 1 msk hackad timjan
  • svartpeppar
  • Till dekoration:
  • 1 kruka basilika
  • 2 påsar salladsmix, gärna med bla ruccola
  • 2 pkt parma- eller serranoskinka (funkar jättebra utan skinka)
  • 2 dl svarta oliver, urkärnade
1
2
3
4
5
33 röster

Smörgåstårta med fetaoströra och ugnsbakade körsbärstomater

Receptet är tillagat på fyra stycken halvmånar, 1 påse Havretrippel.

Förslag på bröd

Havretrippel

Ingredienser

  • 4 halvmånar Havretrippel
  • Ugnsbakade tomater:
  • 600 g små körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • Fyllning:
  • 600 g grekisk yoghurt
  • 5 dl crème fraiche
  • 600 g fetaost
  • 1 msk hackad timjan
  • svartpeppar
  • Till dekoration:
  • 1 kruka basilika
  • 2 påsar salladsmix, gärna med bla ruccola
  • 2 pkt parma- eller serranoskinka (funkar jättebra utan skinka)
  • 2 dl svarta oliver, urkärnade

Gör så här

Ugnsbakade tomater

  1. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  2. Sätt in i ugnen och baka i ca 25 min i 180 grader varmluft.
  3. Ta sedan ut tomaterna när de är klara och låt svalna helt.

Fyllning

  1. Lägg yoghurten och crème fraiche i en bunke. Smula ner fetaosten.
  2. Tillsätt hackad timjan och det rivna citronskalet och rör samman allt. Smaka av med salt och peppar.

Montering & dekoration

  1. Fördela fyllningen på fyra halvmånar bröd, lägg röran, lite av salladsmixen, de ugnsbakade tomaterna i varje lager.
  2. Översta lagret toppas med parmaskinka, oliver och färska örter.