Smörgåstårta med fetaoströra och ugnsbakade körsbärstomater
Receptet är tillagat på fyra stycken halvmånar, 1 påse Havretrippel.

Förslag på bröd
Havretrippel
Ingredienser
- 4 halvmånar Havretrippel
- Ugnsbakade tomater:
- 600 g små körsbärstomater
- 4 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- Fyllning:
- 600 g grekisk yoghurt
- 5 dl crème fraiche
- 600 g fetaost
- 1 msk hackad timjan
- svartpeppar
- Till dekoration:
- 1 kruka basilika
- 2 påsar salladsmix, gärna med bla ruccola
- 2 pkt parma- eller serranoskinka (funkar jättebra utan skinka)
- 2 dl svarta oliver, urkärnade
Gör så här
Ugnsbakade tomater
- Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra.
- Sätt in i ugnen och baka i ca 25 min i 180 grader varmluft.
- Ta sedan ut tomaterna när de är klara och låt svalna helt.
Fyllning
- Lägg yoghurten och crème fraiche i en bunke. Smula ner fetaosten.
- Tillsätt hackad timjan och det rivna citronskalet och rör samman allt. Smaka av med salt och peppar.
Montering & dekoration
- Fördela fyllningen på fyra halvmånar bröd, lägg röran, lite av salladsmixen, de ugnsbakade tomaterna i varje lager.
- Översta lagret toppas med parmaskinka, oliver och färska örter.