stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Havtretrippel
  • Fyllning 1
  • 100 g Kokt skinka, strimlad
  • 2 tsk Pepparrot, riven
  • 1 dl Bladpersilja, strimlad
  • 200 g Färskost, naturell
  • Fyllning 2
  • 150 g Fetaost, mosad
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
  • 2 msk Rivet citronskal
  • Topping
  • 1 dl Färskost, naturell
  • 1 dl Crème fraiche
  • Orange karamellfärg
  • Salt
  • Dekoration
  • Bladpersilja
  • En bit gurka
1
2
3
4
5
15 röster

Smörgåstårta Halloween

Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Havretrippel.

Förslag på bröd

Havretrippel

Ingredienser

  • 6 halvmånar Havtretrippel
  • Fyllning 1
  • 100 g Kokt skinka, strimlad
  • 2 tsk Pepparrot, riven
  • 1 dl Bladpersilja, strimlad
  • 200 g Färskost, naturell
  • Fyllning 2
  • 150 g Fetaost, mosad
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
  • 2 msk Rivet citronskal
  • Topping
  • 1 dl Färskost, naturell
  • 1 dl Crème fraiche
  • Orange karamellfärg
  • Salt
  • Dekoration
  • Bladpersilja
  • En bit gurka

Gör så här

  1. Blanda till de olika fyllningarna i varsin skål.
  2. Lägg två halvmånar bröd på ett tårtfat, med skarvarna mot varandra.
  3. Fördela fyllning 1 ovanpå. Lägg på två kakor med skarven åt motsatt håll. Fördela sedan fyllning 2. Lägg på översta lagret.
  4. Blanda färskost och crème fraiche till toppingen i en skål. Droppa i karamellfärgen tills du får önskad färgton och salta lätt.
  5. Bred ut röran ovanpå tårtan precis innan servering. Klipp till pumpans blast av bladpersilja och skär en bit gurka som bladfäste.