stäng av

Ingredienser

  • 8 Polarknäcke Kanel
  • 100 g mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl blåbär (färska eller upptinade från frysen)
1
2
3
4
5
0 röster

Rullrån med mascarponekräm och blåbär

Recept skapat av Ida Jerrevik

Kanelknäcke blir riktigt gott med söta fyllningar och pålägg, här har vi gjort en riktigt klassiker, rullrån, som vi fyllt med härlig kräm med blåbär. Kul och kreativt fika att bjuda på!

Förslag på bröd

Polarknäcke Kanel

Ingredienser

  • 8 Polarknäcke Kanel
  • 100 g mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl blåbär (färska eller upptinade från frysen)

Gör så här

Rullrån

  1. Värm brödskivorna över en kastrull med ångande vatten på spisen, med fördel i ett durkslag eller en större sil
  2. När brödet är fuktigt formar du det runt en pinne, exempelvis en rund träslev.
  3. Låt bröden stelna och lägg sedan in i ugnen på svag värme så att de får torka ordentligt, ca 50 grader i 1 h.

Fyllning

  1. Rör runt mascarponen så att den blir len.
  2. Vispa grädde tillsammans med florsocker och vaniljpulver
  3. Rör försiktigt ner lite grädde i taget i mascarponen.
  4. Mosa blåbären och rör försiktigt ned i mascarponekrämen.
  5. Fyll en spritspåse med krämen, stoppa in tyllen i rullrånet och fyll med krämen just innan servering.

Tips!

  1. Gör klart rullrånen i god tid före servering, gärna dagen före. De håller sig knapriga i en burk med lock. Vill du göra dem extra festliga kan du doppa ändarna i t ex smält vit choklad. Låt stelna på ett fat innan du fyller dem med krämen.