stäng av

Ingredienser

  • 2 Havretrippel
  • 50 g Smör, smält
  • 2 tsk Timjan, hackad
  • 1 tsk Rivet citronskal
  • 1 dl Vispgrädde
  • 3 msk Creme fraiche
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 tsk Pepparrot, riven
  • 2 msk Gräslök, hackad
  • 200 g Torkat fårkött eller t ex rökt fårfiol (på norska fenalår)
  • 3 msk Rårörda lingon (eller lingonsylt)
1
2
3
4
5
0 röster

Rostat Polarbröd med torkat fårkött (fenalår) och pepparrotskräm

Detta är ett recept vi lånat från våra grannar i Norge, där äter man ofta torkat och saltat fårkött, fenalår, till jul. Smakar utmärkt med rökt fårfiol eller rökt renstek också.

Förslag på bröd

Havretrippel

Ingredienser

  • 2 Havretrippel
  • 50 g Smör, smält
  • 2 tsk Timjan, hackad
  • 1 tsk Rivet citronskal
  • 1 dl Vispgrädde
  • 3 msk Creme fraiche
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 tsk Pepparrot, riven
  • 2 msk Gräslök, hackad
  • 200 g Torkat fårkött eller t ex rökt fårfiol (på norska fenalår)
  • 3 msk Rårörda lingon (eller lingonsylt)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält smör med timjan och citronskal.
  3. Pensla brödskivorna med smöret, dela i två bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugnen 5-10 min eller tills bröden är spröda och gyllene.
  5. Under tiden vispar du grädden till fast skum, blanda med creme fraiche, citronsaft, riven pepparrot och hackad gräslök och vispa till en hård kräm.
  6. Fördela köttet på brödskivorna, klicka ut krämen ovanpå och dekorera med lingon.

Fler recept med