Tillbaka

Polarrutor med mimosasallad, köttbullar och rödlök


I samarbete med Madeleine Ilmrud.

Börja med att blanda till mimosasalladen så den får stå och dra ihop sig i kylskåpet medan du förbereder de andra ingredienserna.

Dela upp jubileumskakan så det blir rutor som ligger var för sig. Det gör man ju såklart som vill med, man kan ju ha hela delar också. Sedan hackar du rödlöken och skära upp bitar av ost (gärna någon med mycket smak) Sen delar jag apelsinen i klyftor. Lägg på isbergssallad på jubileumskakan och lägg sedan på den krämiga mimosasalladen. Toppa med köttbullar, rödlök, ost och svartpeppar. Krama ur lite apelsinsaft på polarrutan och strö över flingsalt. Vill man dekorera med något grönt så är gräslök gott till.

Ingredienser

Polarbröds Jubileums kaka
Isbergssallad
Köttbullar
Rödlök
Apelsin
Gräslök
ost
svartpeppar

Mimosasallad:
1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 tsk senap (jag gillar västerviks senap)
200 gram fruktcocktail på burk
Flingsalt