stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Kanel
  • 10 dl färska jordgubbar
  • 250 g Mascarponeost (går bra med färskost också)
  • 2 msk socker
  • 1 lime, saft och zest
  • 8 blad färsk basilika
1
2
3
4
5
17 röster

Polarknäcke Kanel med Mascarponekräm och jordgubbar

Somrigt och väldigt gott som både fika och på sommarbuffén. Jordgubbar, lime och kanel passar mycket bra ihop och lite basilika på toppen gör det hela ännu godare.

Förslag på bröd

Polarknäcke Kanel

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Kanel
  • 10 dl färska jordgubbar
  • 250 g Mascarponeost (går bra med färskost också)
  • 2 msk socker
  • 1 lime, saft och zest
  • 8 blad färsk basilika

Gör så här

  1. Rensa och kvarta jordgubbarna.
  2. Blanda mascarponen med socker och saft plus zest (rivet skal) från lime.
  3. Bred ett ganska tjockt lager av mascarponekrämen på brödskivorna, toppa med jordgubbar och basilikablad.