stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Havre
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 dl färskost
  • 250 g färsk sparris
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 ask smörgåskrasse, klippt
  • salt och peppar
1
2
3
4
5
9 röster

Polarknäcke Havre med lax och sparris

En enkelt men supergod rätt som passar lika bra till förrätt som på en buffé. Basilikakrämen kan gärna förberedas i god tid och förvaras i kylen. Likaså kan sparrisen tillagas och sen förvaras i kylen tills det är dags att servera. Perfekt bjudrätt.

Förslag på bröd

Polarknäcke Havre

Ingredienser

  • 4 Polarknäcke Havre
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 dl färskost
  • 250 g färsk sparris
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 ask smörgåskrasse, klippt
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Mixa eller hacka basilikan fint, blanda med färskosten och smaka av med salt och peppar.
  2. Dela sparrisen i mindre bitar, lägg i en kastrull eller annan värmetålig form och häll över kokande vatten, låt stå ca 4 min.
  3. Sila bort vattnet och dela sparrisen i mindre bitar.
  4. Dela bröden i fyra delar. Spritsa eller bred brödbitarna med basilikakrämen.
  5. Lägg en bit lax och en bit sparris på varje, toppa med klippt krasse.