stäng av

Ingredienser

  • 1 Havretrippel
  • 1 påse Babyspenat, ca 70 gram
  • 1 dl Parmesan, riven
  • 2 burkar Kronärtskocka, inlagd i olja, ca 400 gram
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl Majonäs
  • ½ dl Färskost
  • Salt och peppar
  • Matolja till stekning
1
2
3
4
5
7 röster

Pintxos med kronärtskocka

Receptet blir ca 12 st pintxos.

Förslag på bröd

Havretrippel

Ingredienser

  • 1 Havretrippel
  • 1 påse Babyspenat, ca 70 gram
  • 1 dl Parmesan, riven
  • 2 burkar Kronärtskocka, inlagd i olja, ca 400 gram
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl Majonäs
  • ½ dl Färskost
  • Salt och peppar
  • Matolja till stekning

Gör så här

  1. Fräs spenaten i lite olja och låt svalna.
  2. Blanda parmesan, spenat och hälften av kronärtskockorna i en matberedare, mixa grovt.
  3. Blanda i pressad vitlök, majonnäs och färskost och smaka av med salt och peppar.
  4. Dela resterande kronärtskockor i kvartar.
  5. Skär upp brödet i mindre bitar, börja med en stadig klick av röran och toppa med kronärtskockor.