Pintxos med kronärtskocka
Receptet blir ca 12 st pintxos.

Förslag på bröd
Havretrippel
Ingredienser
- 1 Havretrippel
- 1 påse Babyspenat, ca 70 gram
- 1 dl Parmesan, riven
- 2 burkar Kronärtskocka, inlagd i olja, ca 400 gram
- 1 Vitlöksklyfta, pressad
- ½ dl Majonäs
- ½ dl Färskost
- Salt och peppar
- Matolja till stekning
Gör så här
- Fräs spenaten i lite olja och låt svalna.
- Blanda parmesan, spenat och hälften av kronärtskockorna i en matberedare, mixa grovt.
- Blanda i pressad vitlök, majonnäs och färskost och smaka av med salt och peppar.
- Dela resterande kronärtskockor i kvartar.
- Skär upp brödet i mindre bitar, börja med en stadig klick av röran och toppa med kronärtskockor.