stäng av

Ingredienser

  • 2 halvmånar Havretrippel
  • Fyllning 1:
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 tsk wasabi på tub
  • 2 salladslökar
  • 150 g räkor, avrunnen vikt
  • salt och peppar
  • Fyllning 2:
  • 2 avokado
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Dekoration:
  • 3 blad cripsallad
  • 1 avokado
  • 10 g ärtskott
  • 2 msk saltade solroskärnor
  • hackad salladslök
1
2
3
4
5
3 röster

Japansk lunchtårta

Recept skapat av Ida Jerrevik

Räkor, wasabi, avokado och salladslök är så gott ihop och blir en fantastisk fyllning i den här smörgåstårtan! Smaken av havre från brödet passar perfekt. En riktigt ljuvlig tårta!

Receptet är tillagat på två stycken halvmånar, dvs en halv påse Havretrippel.

Förslag på bröd

Havretrippel

Ingredienser

  • 2 halvmånar Havretrippel
  • Fyllning 1:
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 tsk wasabi på tub
  • 2 salladslökar
  • 150 g räkor, avrunnen vikt
  • salt och peppar
  • Fyllning 2:
  • 2 avokado
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • Dekoration:
  • 3 blad cripsallad
  • 1 avokado
  • 10 g ärtskott
  • 2 msk saltade solroskärnor
  • hackad salladslök

Gör så här

Fyllning 1

  1. Rör ihop majonnäs, creme fraiche och wasabi till en jämn smet.
  2. Låt räkorna rinna av och krama gärna ur lite vätska så röran inte blir för lös.
  3. Hacka salladslöken och spara undan lite till dekoration.
  4. Blanda räkor och salladslök med röran och smaka av med salt, peppar och ev lite mer wasabi om du gillar lite mer hetta.

Fyllning 2

  1. Mosa avokado och rör ihop med creme fraiche och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

Montering

  1. Dela bröden så det blir 6 bitar. Lägg räkröran, dvs fyllning 1 på 3 av bröden.
  2. Lägg på de andra bröden på räkröran. Bred ut avokadoröra, dvs fyllning 2 ovanpå dessa.

Dekorering

  1. Toppa tårtbitarna med crispsallad, avokado i bitar, ärtskott, salladslök (det som sparades från räkröran) och saltade solroskärnor.
  2. Tips! Vi gjorde smörgåstårtan i tre delar från början, då blir det lagom stora lunchbitar till tre personer. Går såklart att göra som en sammanhängande smörgåstårta i halvmåneform också, ska den serveras tillsammans med annan mat på t ex en buffé räcker den då till 6 personer!