stäng av

Ingredienser

  • 1 Havretrippel
  • 1 dl Kikärtor, kokta
  • ½ Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 krm Spiskummin
  • 4 Blad färsk mynta
  • Ev. ½ msk tahini kan tillsättas om så önskas
  • 1 dl Matyoghurt 10 %
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • ½ msk Olivolja
  • 1 msk Getost, smulad
  • ½ tsk Flytande honung
  • Salt och svartpeppar
  • Grönsaker till grillning, tex paprika, zucchini och lök
  • Salladsblad
  • Oliver och gurkstavar till servering
1
2
3
4
5
3 röster

Havretrippel med hummus och grillade grönsaker

Förslag på bröd

Havretrippel

Ingredienser

  • 1 Havretrippel
  • 1 dl Kikärtor, kokta
  • ½ Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 krm Spiskummin
  • 4 Blad färsk mynta
  • Ev. ½ msk tahini kan tillsättas om så önskas
  • 1 dl Matyoghurt 10 %
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • ½ msk Olivolja
  • 1 msk Getost, smulad
  • ½ tsk Flytande honung
  • Salt och svartpeppar
  • Grönsaker till grillning, tex paprika, zucchini och lök
  • Salladsblad
  • Oliver och gurkstavar till servering

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till hummusen (kikärtor, vitlök, citronsaft, spiskummin, mynta och ev. tahini) och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå så en stund så att alla smaker sätter sig.
  2. Gör yoghurtdippen genom att mixa alla ingredienser (yoghurt, vitlök, olivolja, getost och honung) och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen en stund.
  3. Grilla valfria grönsaker i grillpanna eller i ugn.
  4. Fördela sallad på två av brödskivorna, sedan grillade grönsaker och lägg på en klick hummus.
  5. Lägg ihop smörgåsen och toppa med den tredje brödskivan.
  6. Servera med oliver, gurkstavar och yoghurtdipp.