Desserttaco med knaprigt Kanelknäcke

Förslag på bröd
Polarknäcke Kanel
Ingredienser
- 4 Polarknäcke Kanel
- Tacoskal:
- 100 g mjölkchoklad
- 1 tsk rapsolja
- 2 krm pepparkakskrydda
- Apelsinmousse:
- 100 g färskost
- 2 apelsiner, helst ekologiska
- 2 dl grädde
- 4 msk florsocker
Gör så här
- Börja med att göra tacoskalen. Värm knäckebröden i ett durkslag över vattenånga. Forma bröden till ett tacoskal när de är lagom mjuka och fuktiga. Ta gärna hjälp av en träslev eller något redskap som har ett rundat skaft.
- Låt knäckebröden torka ordentligt, gärna över natten eller en timme i ugnen på 50 grader.
- Smält 100 gram mjölkchoklad, rör i olja och pepparkakskrydda. Doppa kanterna på de torkade tacoskalen, ställ åt sidan och låt stelna.
- Bred ut den överblivna chokladen på ett bakplåtspapper och låt den stelna i rumstemperatur. När den stelnat till lite men fortfarande är mjuk så stansas valfritt motiv ut. Det går också bra att låta chokladen stelna i frysen och sedan bryta bitar att dekorera med.
- Så här gör du apelsinmoussen: Tvätta apelsinerna. Mosa färskosten tillsammans med finrivet skal från båda apelsinerna, se till att du bara får med det yttersta gula av skalet.
- Vispa grädden tillsammans med 2 msk apelsinjuice och 4 msk florsocker tills den blir fluffig. Rör sedan ner grädden, lite i taget, i färskosten tills det blir en jämn och fluffig apelsinmousse.
- Så här långt kan du förbereda, förvara moussen i kylen tills det är dags att servera. Spritsa apelsinmoussen i skalen. Toppa med chokladdekorationen och gärna några lingon.
- Tips! Tacoskalen går att förbereda i god tid före serveringen och förvaras torrt i burk eller plastpåse, se bara till att de torkat ordentligt först. Vänta helst med att doppa i choklad tills det är dags för servering, annars blir chokladen lätt vit i tonen. Även apelsinmoussen går att göra klar i förväg och förvara i kylen några timmar före servering, om den blivit lite lös går det lätt att vispa upp den igen.