Club Sandwich på Havretrippel, serveras med coleslaw
En lättlagad variant av Club Sandwich som passar perfekt till lunch eller picknick. Här har vi bytt ut den klassiska kycklingfilén mot kalkonpålägg för att förenkla.

Förslag på bröd
Havretrippel
Ingredienser
- 1 halvmåne Havretrippel
- 4 skivor bacon
- 2 msk majonnäs
- 4 skivor kalkon (smörgåspålägg)
- 2 stora skivor tomat
- salladsblad
- några rödlöksringar
- 1 grillspett i trä
- Coleslaw:
- ½ dl vitkål, strimlad
- ½ dl morot, riven
- 1 tsk rödlök, finhackad
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk äppelmos
- ½ tsk senap
- ½ krm salt
- ½ krm malen grönpeppar
- 2 msk crème fraiche (eller matyoghurt 10 %)
Gör så här
- Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på papper.
Coleslaw
- Strimla vitkålen tunt på mandolin eller med osthyvel.
- Skala och riv moroten. Finhacka rödlök.
- Blanda vitkål, morot, rödlök, majonnäs, äppelmos och senap.
- Blanda försiktigt i creme fraiche, smaka av med salt och grönpeppar. Förvara kallt till servering.
Montering
- Dela brödskivan i tre delar, bred två av dem med majonnäs.
- Fördela salladsblad, bacon, kalkon, tomat och rödlök på två av brödskivorna, lägg dem ovanpå varandra och den tredje skivan på toppen.
- Pressa ihop bröden och stick ner ett grillspett.
- Dekorera gärna med en körsbärstomat. Servera med coleslaw.