• Utstickarpriset tidigare år

  Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor och organisationer som går sin egen väg. Som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet. Vinnaren av Utstickarpriset belönas med värdet av 100 gram guld. Under åren har Polarbröd hyllats för sina innovativa lösningar. En är Renklämman, världens första djupfrysta smörgås. En annan är Polfärsktmetoden, sättet att hålla brödet färskt genom frysning.

  När Utstickarpriset instiftades under 2012 var det därför naturligt att premiera innovation och hållbarhet. När priset delades ut 2013 belönades bra ledarskap för världen. 2014 premierades en Utstickare som tar sig an mänsklighetens utmaningar kring uthållig försörjning på ett sätt om inspirerar och berör andra. Temat för 2015 var hållbart jordbruk och 2016 hyllades gott ledarskap för framtiden.

  På vår Youtube-kanal kan du se filmer från tidigare års prisutdelningar.

  Vinnare av Utstickarpriset 2017: Cape Farewell. Läs mer om vinnaren här.

   

   

   

   

   

  Vinnare av Utstickarpriset 2016: Polly Higgins. Läs mer om vinnaren här.

   

   

   

   

   

  TestVinnare av Utstickarpriset 2015: Artur Granstedt. Läs mer om vinnaren här.

   

   

   

   

   

  _NJC4301-Redigera Vinnare av Utstickarpiset 2014: Johan Ehrenberg. Läs mer om vinnaren här.

   

   

   

   

   

  ellen3Vinnaren av Vinnare av Utstickarpiset 2013: Ellen MacArthur. Läs mer om vinnaren här.

   

   

   

   

   

  Polarbrod_utstickarpriset3 Vinnare av Utstickarpiset 2012: Margrit Kennedy och Bernard Lietaer. Läs mer om vinnarna här.

   

   

   

   

   

   

  Jury Utstickarpriset

  Vinnaren utses av en utstickande jury bestående av ägaren Karin Bodin och Johan Kuylenstierna (vd för Stockholm Environment Institute), Heidi Andersson (armbryterska), Måns Adler (grundare av Bambuser) och Maja Frankel (leder Ashoka Scandinavia).