• Tina-Marie Qwiberg

    Tina-Marie Qwiberg är dokumentärfilmare, odlare och krögare som tillsammans med sin familj driver restaurangen och gästgiveriet Gula Hönan och Tuppens Krog på Gotland. Bortsett från animalieprodukter kommer allt som serveras från familjens egen odling. De senaste 17 åren har Tina-Marie arbetat som dokumentärproducent och driver idag produktionsbolaget Tina-Marie Qwiberg AB som gör naturdokumentära filmer och barnprogram åt SVT och UR. Ett brinnande engagemang för natur, miljö och livsmedelsproduktion och viljan att göra skillnad, har resulterat i filmerna Bieffekten och Den sista skörden. Våren 2019 har nya dokumentären Efter Floden, om vårt och planetens sötvatten, premiär i SVT.

    Med sina dokumentärer och föreläsningar vill Tina-Marie öka förståelsen och kunskapen hos såväl barn som vuxna, om att naturresurser, mångfald och ekosystem i balans är avgörande för en uthållig försörjning. Det är en helhet som kräver mer än sporadiska förändringar.

    Med sitt arbete vill hon skapa förändring, avtryck, som i sin tur kan driva på det skifte som vi måste genomgå för att klara det här. Våra politiker måste ta ansvar och se över livsmedelsstrategin för att sätta en målbild för framtiden. För att få en uthållig, levande motståndskraftig och flexibel försörjning måste vi respektera allt vi ser omkring oss/naturen som en levande och självförsörjande enhet. Det är möjligt, och det är avgörande och det ser Tina-Marie som sin uppgift nu och i framtiden.