• Dan Barber

    Dan Barber är en flerfaldigt prisad amerikansk kock, restaurangägare och författare. Han är chefskock och delägare i Blue Hill Restaurant och Blue Hill at Stone Barns och har skrivit boken The Third Plate: Field Notes on the Future of Food. Dan har utvecklat en ny vision för den regenerativa maten, ett sätt att äta som stöttar god agrikultur och förbättrar jordens förmåga att skapa välsmakande och näringsrika grödor. Dan grundade nyligen Row 7, ett sädesföretag som sammanför kockar och odlare i utvecklandet av nya typer av grönsaker och grödor som gör skillnad både för jorden och på bordet.

    Det var med öppningen av Blue Hill som Barber började utveckla sin signatur inom matlagning, genom att gifta nya innovativa amerikanska rätter med lokalt framställda och hållbara ingredienser. Utöver sitt arbete med Blue Hill är Dan också utsedd till representant i president Obamas råd för fysisk fitness, sport och näring. Där fortsätter han det arbete som han påbörjat som styrelsemedlem i Stone Barns Center for Food and Agriculture, för att sudda ut linjen mellan matupplevelsen och det pedagogiska, genom att bevisa principerna om gott jordbruk direkt på bordet.

    Barber har för sitt arbete också tilldelats flera James Beard-utmärkelser, inklusive Bästa kock i New York City (2006) och landets mest framstående kock (2009). År 2009 namngavs han också som en av Time Magazine’s 100 mest inflytelserika människor.