Hej främling!

Vi på Polarbröd är stolta över att kunna samarbeta med Hej främling, så att verksamheten får kraft att spridas över hela landet. Vi tror nämligen att om människor får mötas i naturen, umgås och lära av varandra, så kommer murar rivas och hjärtan öppnas.

Naturen som verktyg för integration

Sedan starten 2013 har Hej främling hjälpt nyanlända att upptäcka och uppleva den svenska naturen tillsammans med etablerade svenskar. Det är nämligen en fantastisk arena för människor att umgås och må bra, oavsett språkliga och kulturella barriärer. Man skulle kunna kalla det integration genom friluftsliv!

Från början var det mestadels Hej främling som själva anordnade utomhusaktiviteter av olika slag, t.ex. bergsvandring och längdskidskurser, men på senare tid har många frivilliga börjat ta egna initiativ. Hej främling fungerar då som en ansvarstagande mellanhand. De kopplar ihop etablerade svenskar som vill bjuda in nya vänner till aktiviteter och utflykter, med både vuxna och barn på asylboenden som vill komma ut och träffa nya människor.

Vill du engagera dig?

Härligt! Det finns flera sätt. Kanske vill du och ditt träningsgäng bjuda in fler till era joggingrundor? Eller ta med en hel familj på en båttur för att visa din favoritdel av skärgården? Kanske vill du hellre bidra genom att ställa upp som chaufför eller skänka pengar? Oavsett vad så är du varmt välkommen in i gänget. Maila: info@hejframling.se så hjälper vi dig vidare. Du kan också swisha valfritt belopp till 123-11 35 151, så möjliggör du fler och bättre utomhusaktiviteter runtom Sverige!

Läs mer om Hej främling!