Energi

Vi på Polarbröd vill göra världen lite godare. Det innebär bl a att vi arbetar för att minska våra avtryck på natur och miljö. Att ge lika mycket som vi tar. Det är därför vi har investerat i egen vindkraft. Rättare sagt på vindkraft från våra fyra vindkraftverk Aurora, Borealis, Stella och Polaris som stolt står och snurrar uppe på Bosjövarden och Mässingberget i Dalarna.

Mål 2019: Fortsätta arbetet med ökad självförsörjning på förnybar el i koncernen. Arbeta med att stärka delaktigheten hos partners och medarbetare. Mål 2022: Tillföra ny elproduktionskapacitet till elnätet och bli självförsörjande på förnybar el i hela koncernen.

Våra vindkraftverk är dimensionerade för att under ett normalår producera lika mycket el som våra bagerier förbrukar. Och skulle det blåsa mer än vi behöver för bakningen låter vi andra ta del av den energin. Behöver vi mer el än våra vindkraftverk ger kompletterar vi med ursprungsmärkt vindkraftsel. Vindkraften är helt enkelt vårt sätt att leva mer i harmoni med naturen och ta tillvara den kraft som finns. Då blir brödet godare för både dig och miljön.

Vill du veta mer om vår vindkraftssatsning så hittar du vanliga frågor och svar här.

Här kan du ta del av filmer med samma ämne.

Vi satsar på egen vindkraft

Polarbröd har investerat i fyra egna vindkraftverk i Bösjövarden och Mässingsberget, Dalarna. Verken invigdes i juni 2014 och bär namnen Aurora, Borealis, Stella och Polaris. Här kan du se ett klipp från insidan av ett av verken. Häng med!

Vindkraftverken uppfördes hösten 2014 och det fjärde och sista verket sattes i drift januari 2015. Monteringen av de 100 meter höga tornen och de mäktiga vingarna var tidskrävande, spektakulär och krävde stor precision. Ett filmteam var på plats och bevakade händelsen.