stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 paket Renskav (240 g)
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 msk Soja
  • 1 Vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk Sambal oelek eller harissa
  • 1 tsk Stött spiskummin
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 nypa Torkad oregano
  • ½ dl Bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • 1 Äpple, grovt rivet
  • ½ Citron, saft och finrivet skal
  • ½ tsk Salt
  • ½ dl Ättikssprit
  • 1 dl Strösocker
  • dl Vatten
  • 1 Rödlök
  • ½ Isbergssalladshuvud, strimlat
  • 5 cm Gurka
1
2
3
4
5
3 röster

Wrap med renskavskebab – serveras med äppelraita och picklad rödlök

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 paket Renskav (240 g)
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 msk Soja
  • 1 Vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk Sambal oelek eller harissa
  • 1 tsk Stött spiskummin
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 nypa Torkad oregano
  • ½ dl Bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • 1 Äpple, grovt rivet
  • ½ Citron, saft och finrivet skal
  • ½ tsk Salt
  • ½ dl Ättikssprit
  • 1 dl Strösocker
  • dl Vatten
  • 1 Rödlök
  • ½ Isbergssalladshuvud, strimlat
  • 5 cm Gurka

Gör så här

Äppelraita

  1. Riv äpplet grovt.
  2. Krama ur vätskan och blanda yoghurt med äpple, citronskal, saft och salt.

Picklad rödlök

  1. Sylta rödlöken, gärna en eller några dagar tidigare.
  2. Koka upp ättika socker och vatten.
  3. Skiva rödlöken tunt och lägg dem i en glasburk.
  4. Häll lagen över löken och låt den svalna.

Kebab

  1. Blanda rapsolja, soja, vitlök, sambal oelek eller harissa, spiskummin, citronsaft och torkad oregano till marinaden utom persiljan och vänd ner den något tinade renskaven. Låt stå några minuter.
  2. Hetta upp lite olja och stek renskaven i 5–10 minuter eller tills den är genomstekt.
  3. Låt svalna något och blanda ner den finhackade persiljan.

Wrap

  1. Lägg isbergssallad på dina wraps.
  2. Skala gurkan, kärna ur den och skär den riktigt tunt.
  3. Lägg upp på wrapsen.
  4. Lägg på renskav och rödlök.
  5. Vik ihop till wraps och toppa med äppelraita.

Fler recept med