stäng av

Ingredienser

  • Jubileumskaka
  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • Fyllning:
  • 1 Röd lök, skurna i tunna skivor och mjukstekta i smör
  • 2 Fänkålshuvuden, strimlade och mjukstekta i smör
  • Färsk timjan, salt och peppar
  • ½ dl Fikonmarmelad
  • 1 dl Rostade, finhackade valnötter
  • Getostkräm:
  • 150 g Chèvre
  • 3 dl Creme fraiche
  • Topping:
  • 1 dl Creme fraiche
  • 150 g Chèvre skuren i tunna skivor
  • 2 Färska fikon
  • Färsk Timjan, valnötter, honung
1
2
3
4
5
24 röster

Varm smörgåstårta chevre chaud

Recept skapat av Johanna Westman

Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • Jubileumskaka
  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • Fyllning:
  • 1 Röd lök, skurna i tunna skivor och mjukstekta i smör
  • 2 Fänkålshuvuden, strimlade och mjukstekta i smör
  • Färsk timjan, salt och peppar
  • ½ dl Fikonmarmelad
  • 1 dl Rostade, finhackade valnötter
  • Getostkräm:
  • 150 g Chèvre
  • 3 dl Creme fraiche
  • Topping:
  • 1 dl Creme fraiche
  • 150 g Chèvre skuren i tunna skivor
  • 2 Färska fikon
  • Färsk Timjan, valnötter, honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ihop två bröd på en bakpappersklädd plåt så att du får en rundel.
  2. Gör en getostkräm genom att mixa chèvre och cremefraiche till en jämn kräm.
  3. Bred cirka hälften av getostkrämen på bröden.
  4. Skala och skiva rödlök och stek den mjuk i smör på låg värme.
  5. Ansa och strimla fänkålen och stek den på samma sätt i en annan stekpanna.
  6. Lägg lök, fänkål och timjan på brödet. Täck med två nya bröd och bred resten av getostkrämen över. Bred på fikonmarmelad och strö över valnötter.
  7. Lägg på ett bröd till och bred på creme fraiche. Lägg på skivor av getost, skivor av fikon och valnötter. Ringla över honung.
  8. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter