stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 Aubergine (sesampasta)
  • ½ msk Tahini
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 Citron, saften
  • msk Olivolja
  • 4 dl Kikärtor, avrunna
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 1 msk Färskost
  • ½ Chilifrukt, finhackad
  • 1 msk Salladslök, finhackad
  • 1 Äggula
  • 1 tsk Sesamolja
  • tsk Salt
  • Rödbetsskott (eller t ex ruccola) och färsk timjan till servering
1
2
3
4
5
1 röst

Kikärtswrap (falafel) med auberginröra

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 Aubergine (sesampasta)
  • ½ msk Tahini
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 Citron, saften
  • msk Olivolja
  • 4 dl Kikärtor, avrunna
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 1 msk Färskost
  • ½ Chilifrukt, finhackad
  • 1 msk Salladslök, finhackad
  • 1 Äggula
  • 1 tsk Sesamolja
  • tsk Salt
  • Rödbetsskott (eller t ex ruccola) och färsk timjan till servering

Gör så här

  1. Börja med auberginröran. Dela auberginen på längden och pensla på lite olivolja.
  2. Baka i ugn på 250 grader ca 18 minuter, ta ut och låt svalna lite.
  3. Gröp ur köttet från auberginen och lägg med övriga ingredienser i matberedare och kör till en jämn röra, smaka av med salt.
  4. Under tiden auberginerna är i ugnen passar det bra att göra kikärtsbiffarna.
  5. Kör kikärtorna i en matberedare till en jämn smet och lägg sedan i en bunke, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  6. Forma till 8 platta bullar och stek i rikligt med olja så de blir genomstekta och gyllenbruna. Låt svalna.
  7. Fördela auberginröran och kikärtsbiffarna på fyra tunnbrödsskivor, sprid ut rödbetsskott och timjan över och vik ihop till en wrap.