Tillbaka

Havretrippel med hummus och grillade grönsaker


Mixa alla ingredienser till hummusen och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå så en stund så att alla smaker sätter sig. Gör yoghurtdippen genom att mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen en stund. Grilla valfria grönsaker i grillpanna eller i ugn. Fördela sallad på två av brödskivorna, sedan grillade grönsaker och lägg på en klick hummus. Lägg ihop smörgåsen och toppa med den tredje brödskivan. Servera med oliver, gurkstavar och yoghurtdipp.

Ingredienser

1 smörgås

3 skivor (en halv kaka) Polarbröd Havretrippel
Hummus (se recept nedan)
grillade grönsaker, t ex paprika, zucchini och lök
salladsblad

till servering:
oliver
gurkstavar
yoghurtdipp (se recept nedan)

Hummus:
1 dl kokta kikärtor
½ pressad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 krm spiskummin
ca 4 blad av färsk mynta
(ca ½ msk tahini kan tillsättas om så önskas)

Yoghurtdipp (en liten skål):
1 dl matyoghurt 10 %
1 pressad vitlöksklyfta
½ msk olivolja
1 msk smulad getost
½ tsk flytande honung
salt och svartpeppar