stäng av

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka
  • 500 g Färska räkor med skal, gärna råa
  • vitlöksklyftor
  • 2 tsk Finhackat citrongräs
  • 2 tsk Finrivet limeskal
  • Limesaft från en halv lime
  • 1 tsk Finhackat röd chili
  • 1 msk Soja
  • 1 msk Söt chilisås
  • ½ msk Sesamolja
  • msk Olivolja
  • Flingsalt
1
2
3
4
5
3 röster

Grillade räkor med vitlöksbröd

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 1 Jubileumskaka
  • 500 g Färska räkor med skal, gärna råa
  • vitlöksklyftor
  • 2 tsk Finhackat citrongräs
  • 2 tsk Finrivet limeskal
  • Limesaft från en halv lime
  • 1 tsk Finhackat röd chili
  • 1 msk Soja
  • 1 msk Söt chilisås
  • ½ msk Sesamolja
  • msk Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Börja med marinaden.
  2. Finhacka 1-2 vitlöksklyftor och blanda med citrongräs, limeskal, limesaft, chili, soja, chilisås, sesamolja och 1 msk olivolja i en skål.
  3. Vänd ned räkorna och låt marinera ca 30 minuter.
  4. Förbered under tiden vitlöksbröden genom att dela dem i små trekanter.
  5. Strax innan grillning penslar du med resterande olivolja och grillar på bägge sidor.
  6. Skala resterande vitlöksklyftor, dela i två halvor och gnugga klyftorna mot brödskivorna. Droppa lite extra olja på bröden och strö över flingsalt.
  7. Grilla räkorna snabbt på varje sida tills de får fin färg, är de kokta ska de bara bli lite varma. Är de råa krävs några minuter extra på grillen.
  8. Servera med vitlöksbröd och gärna lite extra lime vid sidan.